ANTIPASTA | výrobok z marinovaných rýb a zeleniny |
---|---|
ARTIČOKA | druh zeleniny |
BLANŠÍROVANIE | prudké zaliatie zeleniny alebo ovocia horúcou vodou |
BLANŠÍROVANIE | prudké zaliatie zeleniny alebo ovocia horúcou vodou pred ďalšou prípravou, bieliť, blednúť, vyblednúť, prikrášľovať, lakovať na ružovo |
BLANŠÍROVAŤ | prudké zaliatie zeleniny alebo ovocia horúcou vodou |
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
CVIKLA | druh zeleniny |
ČALAMÁDA | zmes krájanej zeleniny naloženej v octovom náleve |
ČATNÍ | silne aromatická pikantná zaváranina zo zeleniny alebo ovocia, príloha k mäsu |
ČORBA | turecká polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule |