DŽADKY | druh jedla z pareného zemiakového cesta (kuch.kraj.) |
---|---|
EVAPORAT | vyparenina (odb.) |
EVAPORIT | vyparenina (odb.) |
KAŠKAVAL | parený syr z ovčieho aj kravského mlieka, pochádzajúci z Balkánu |
KONCENTRÁT | zahustený roztok, kovom obohatená surovina po koncentrácii rudy, zvyšok po odparení rozpúšťadiel |
KOPULÁCIA | pohlavné spojenie, súlož, párenie, pohlavné rozmnožovanie splynutím samčej a samičej gaméty, štepenie ovocných stromov, reakcia diazoniovej soli s fenolmi alebo amínmi za vzniku azozlúčeniny, v zast.m význame svadba, jednoduchý spôsob úpravy ovocných |
NAPARIL | vystavil pare, sparil |
ODPAROK | zvyšok po odparení |
PARÍ | naparuje, vystavuje pare |
PARIL | naparoval, vystavoval pare, vystavoval účinkom pary |