AGAR | rôsolovitá látka, rôsol (rôsolovitá hmota) z morských chalúh, rôsol z morských rias |
---|---|
AGAR-AGAR | rôsolovitá látka z morských rias, polysacharid |
AGARY | rôsoly z morských chalúh |
ALGÍN | rôsol z morských chalúh |
ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
GANGLIÓN | zhluk nervových buniek, nervová uzlina, váčok s rôsolovitým obsahom v okolí šľachy alebo kĺbového disku |
KOALESCENCIA | splývanie disperzných častíc do väčších celkov, zánik aerosolu, spájanie |
KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |
MEDÚZA | morský rôsolovitý živočích, jedna z troch Gorgón (mytol.) |
PEKTÁZA | enzým obsiahnutý v ovocí, ktorý vyvoláva rôsolovatenie ovocných štiav |