AMBRÓZIA | pokrm olympských bohov, rod dvojklíčnolistových rastlín z čeľade astrovitých |
---|---|
BUFET | pohostinské zariadenie na rýchle občerstvenie, skriňa alebo stôl na nápoje a pokrmy, miestnosť pre rýchle občerstvenie, príborník |
GRATINOVANIE | zapekanie pokrmov |
GURMET | znalec schopný ochutnávať, posudzovať a analyzovať pokrmy a vína, labužník |
CHLIEB | základný pokrm z kysnutého cesta |
IVA | značka pokrmového tuku, pokrmový tuk |
KOŠER | rituálne bezchybný, čistý pokrm alebo jedlo podľa židovských predpisov |
KOŠEROVANIE | spôsob porážania jatočného dobytka a úpravy mäsa a iných pokrmov a nápojov podľa židovských rituálnych predpisov |
KOŠEROVANIE | židovské úpravy pokrmov |
KRM | pokrm, strava, potrava (nár., zast.) |