DŽADKY | druh jedla z pareného zemiakového cesta (kuch.kraj.) |
---|---|
EVAPORAT | vyparenina (odb.) |
EVAPORIT | vyparenina (odb.) |
INTERTRIGO | prudký zápal kože, zaparenie |
KAŠKAVAL | balkánsky parený syr |
KAŠKAVAL | parený syr z ovčieho aj kravského mlieka, pochádzajúci z Balkánu |
KONCENTRÁT | zahustený roztok, kovom obohatená surovina po koncentrácii rudy, zvyšok po odparení rozpúšťadiel |
KOPULÁCIA | pohlavné spojenie, súlož, párenie, pohlavné rozmnožovanie splynutím samčej a samičej gaméty, štepenie ovocných stromov, reakcia diazoniovej soli s fenolmi alebo amínmi za vzniku azozlúčeniny, v zast.m význame svadba, jednoduchý spôsob úpravy ovocných |
NAPARIL | vystavil pare, sparil |
ODPAROK | zvyšok po odparení |