BARBECUE | ražeň na opekanie mäsa, stravovacie zariadenie, kde sa jedlá pripravujú na rošte alebo na ražni, jedlo takto pripravené |
---|---|
BEEFSTEAK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, biftek |
BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, beefsteak |
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
FILÉ | plátok mäsa, i filet |
FILET | plátok mäsa, i filé |
GALANTÍNA | jemná paštéta z mletého mäsa, vykostené mäso z hydiny alebo zveriny plnené mäsitou plnkou, uvarené a podávané za studena |
GÉL | rôsolovitá masa, polotuhá rôsolovitá hmota |
GRIL | ražeň na opekanie mäsa, zariadenie s roštom |
HAĽAMOVÁ | slovenská poetka, spisovateľka a prekladateľka (Maša, 1908-1995) |