ALBERT VEĽKÝ | nemecký filozof, teológ a prírodovedec, člen dominikánskeho rádu, doctor universalis a učiteľ Tomáša Akvinského (1193/1207-1280) |
---|---|
ALOCHTÓN | masa hornín (geol.) |
ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
AZU | druh jedla z hovädzieho mäsa |
BEEFSTEAK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, biftek |
BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa prudko opečený z oboch strán, beefsteak |
BIFTEK | prírodný rezeň z hovädzieho mäsa, beefsteak |
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
ČAJOVKA | čajová ruža, údenina z bravčového mäsa |
ČORBA | turecká polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule |