AKANIT | konzervačný prostriedok, prípravok na konzervovanie |
---|---|
AKANITY | konzervačné prostriedky |
AKRONIZÁCIA | konzervovanie údenín, rýb a iných potravín naložením do konzervačnej látky |
APERTÁCIA | tepelná sterilácia konzervácia potravín |
APRETÁCIA | tepelná sterilácia, konzervácia potravín |
CANNING | konzervácia, po anglicky |
CEREZÍN | tuhý uhľovodík, používa sa pri výrobe sviečok a konzervačnýchlátok |
KARBONÁCIA | zušľachťovanie textílií pôsobením kyseliny sírovej na rastlinné nečistoty vlny, umelé sýtenie oxidom uhličitým, napr. Nealkoholických nápojov, konzervácia dreva opaľovaním |
LYOFILIZÁCIA | odstránenie vody zo zmrazenej látky, používaná najčastejšie pri konzervácii ovocia a výrobe mrazených potravín |
NÁLEV | konzervačná tekutina |