À LA CARTE | podľa jedálneho lístka |
---|---|
À LA CARTE | podľa jedálneho lístka |
ABERÁCIA | poddruhová systematická jednotka (zool.) |
ABIO | jedľa, po esperantsky |
ABOHM | staršia jednotka elektrického odporu |
ABSORPCIA | objemové pohlcovanie, zoslabenie jednej látky v druhej |
ABSORPCIA | objemové pohlcovanie, zoslabenie jednej látky v druhej, zoslabenie zvuku, elektromagnetického žiarenia |
ABSTRAHOVAŤ | odvodzovať, odvodiť, vyvodzovať, vyvodiť, zovšeobecniť, zovšeobecňovať, nebrať do úvahy, neprizerať, neprizrieť, neprihliadať, neprihliadnuť, vyvodzovať, napr. všeobecné závery či pojmy z jednotlivých javov či pojmov |
ABUNDANCIA | počet jedincov nachádzajúcich sa na jednotke plochy alebo priestoru, početnosť (ekol.) |
ACETÓN | bezfarebná horľavá tekutina, často používané rozpúšťadlo, najjednoduchší ketón (dimetylketón) |