BORDEAUX | druh francúzskeho ťažkého vína, tmavočervená farba |
---|---|
BORDÓ | druh francúzskeho ťažkého vína, tmavočervená farba |
KULÉR | farba, druh potravinárskeho farbiva, farebný hladený papier, tmavohnedá kvapalina vytvorená zahrievaním cukru na karamelizačnú teplotu, používaná na farbenie nápojov a v cukrárstve |
KUPÁŽOVANIE VÍNA | miešanie rôznych druhov, najmä šumivých, na zlepšenie akosti, tzv. sceľovanie vína |
KUPÁŽOVANIEVÍNA | miešanie rôznych druhov najmä šumivých na zlepšenie akosti tzv. sceľovanie vína |
KURZÍVA | druh ležatého písma, mierne nakloneného písma, italika, novinárska próza kratšia ako fejtón, stĺpček |
NEREZ | nehrdzavejúci druh ocele - potravinárstvo - najmä |
OPOL | druh dalmatínskeho vína |
OPOL | druh dalmátskeho vína |
ŠPECIALITA | zvláštnosť, výnimočnosť, odbor činnosti, predmet záujmu, nevšedný, neobvyklý druh tovaru, najmä potravinárskeho |