APERITÍV | alkoholický nápoj podávaný pred jedlom na povzbudenie chuti a zlepšenie trávenia |
---|---|
APRETÚRA | konečná úprava výrobku na zlepšenie vzhľadu a kvality, najmä kože, textilu a papiera, úprava textov pred odovzdaním do tlače |
KONDICIONÉR | upravovač, prostriedok alebo prísada na zlepšenie stavu, stabilizátor kvality vlasov |
KUPÁŽOVANIE VÍNA | miešanie rôznych druhov, najmä šumivých, na zlepšenie akosti, tzv. sceľovanie vína |
KUPÁŽOVANIEVÍNA | miešanie rôznych druhov najmä šumivých na zlepšenie akosti tzv. sceľovanie vína |
LEGOVANIE | pridávanie iného kovu do základného kovu na zlepšenie jeho vlastností |
NÁTRIUMBIKARBONÁT | sóda bikarbóna, jedlá sóda, biely prášok rozpustný vo vode, používa sa na zlepšenie trávenia |
POKROK | lepšie výsledky, zlepšenie |
REŠTRUKTURALIZÁCIA | prispôsobenie, zmena, zlepšenie štruktúry, systému, organizácie, pomerov, reštrukturácia |
SOCIÁLNY | spoločenský, týkajúci sa úsilia o zlepšenie alebo zmenu ľudskej spoločnosti, týkajúci sa vzťahu jedinca ku spoločnosti, týkajúci sa hmotného zabezpečenia jedinca v spoločnosti |