ACIDIFIKÁCIA | okyslenie, zvýšenie kyslosti, zvýšenie hodnoty pH, znečistenie vzduchu oxidom siričitým |
---|---|
ACIDÓZA | zvýšenie kyslej reakcie krvi, nadbytok obsahu kyslých látok v organizme |
AIRAN | ázijské kyslé mlieko, druh kyslého mlieka, mliečny nápoj |
AIRAN | kyslé turkménske mlieko |
AYRAN | Kyslé turkménske mlieko |
DIAKYS | značka kyslého mlieka |
KATYK | ruské kyslé mlieko |
KEFÍR | alkoholicky kvasené kyslé kravské mlieko |
KUMYS | kyslé mlieko, tatársky nápoj z kobylieho mlieka |
KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |