AZU | druh jedla z hovädzieho mäsa |
---|---|
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
GYROS | pôvodne grécke jedlo z mäsa rôznych druhov opekaného na zvislom ražni a postupne odkrajovanom |
MAKROBIOTIKA | náuka o zdravom živote na základe správnej životosprávy s vylúčením mäsa a iných druhov potravín |
PILAV | balkánske jedlo z plneného cesta, pilaf, dusená ryža s kúskami mäsa, druh rizota |
RAŽNIČI | viac druhov mäsa prekladaného cibuľou a opečeného na ražni |
SEMUR | indonézsky druh duseného mäsa (hlavne hovädzieho mäsa) |
ŠAŠLIK | istý druh kebabu, skladá sa zo striedajúcich sa kúskov mäsa a cibule (marinované mäso grilované na špizu), ktoré je obľúbené v štátoch bývalého Sovietskeho zväzu |
TOKANE | druhy jedla z mäsa |