ČUFTY | opekané drobné šištičky alebo guľočky z mletého mäsa a ryže podávané v paradajkovej omáčke |
---|---|
ENTRÉE | vstup, slávnostná hudba ku vstupu významných osôb, jedlo podávané pred hlavným chodom |
GALANTÍNA | jemná paštéta z mletého mäsa, vykostené mäso z hydiny alebo zveriny plnené mäsitou plnkou, uvarené a podávané za studena |
KNIHA | slovesné dielo vydávané tlačou |
LADENÉ | dávané do súladu |
SERIÁL | umelecké dielo z viacerých častí a vydávané alebo predvádzané na pokračovanie |
SÉRIOVÉ | vydávané vo väčšom počte kusov |
SHASTA | názov širokopásmového smerovacieho uzla predávaného firmou Nortel Networks na použitie v telekomunikačných sieťach |
TITRÁCIA | metóda kvantitatívnej chemickej analýzy, odmerná analýza na základe presného merania objemu pridávaného odmerného činidla |
TOASTING | opekanie, naživo pridávané rytmizované a rýchle verbálne vsuvky používané napr. diskdžokejmi |