BARŠČ | poľská polievka z červenej repy |
---|---|
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
ČORBA | turecká polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule |
GULÁŠ | sýta polievka |
KALJA | srbská polievka |
KYSEĽ | ciberej, kyselica, kyslá polievka, kvaskovica, kvašna polifka, rosolanka, var, varjanka), polievka z nakvasenej múky, chlebového kvásku, prípadne chleba. Pridaním vody alebo šťavy z kyslej kapusty a varením vzniklo riedke, niekedy až kašovité jedlo s kysl |
LAPŠA | ruská polievka s rezancami |
POTEE | francúzska polievka |
RAGUT | polievka z hydiny |
SUPPE | polievka (nemecky) |