ASPIK | rôsol, huspenina, vývar z glejovitých častí mäsa |
---|---|
BORŠČ | ruská polievka z niekoľkých druhov mäsa, kapusty a inej zeleniny, s kyslou smotanou, bolševník borščový, účinná liečivá rastlina |
ČORBA | turecká polievka zo zeleniny, húb, rýb, hydiny, mäsa a fazule |
ČUFTY | juhoslovanské (srbské) jedlo z mäsa |
ČUFTY | opekané drobné šištičky alebo guľočky z mletého mäsa a ryže podávané v paradajkovej omáčke |
DOLMA | sušené závitky z mletého mäsa v liste hlávkovej kapusty alebo viniča inak aj sarma golubci tolma |
EMOTO | japonský spisovateľ (Masaru, *1943) |
FAUST | román Thomasa Manna |
FILET | plátok mäsa, i filé |
GYROS | pôvodne grécke jedlo z mäsa rôznych druhov opekaného na zvislom ražni a postupne odkrajovanom |